Ήρθε η ώρα για τη καινούρια μου αμπελοφιλοσοφία…

Με αφορμή μία πραγματικά καταπληκτική ανάρτηση ενός φίλου, της οποίας σας παραθέτω απόσπασμα:

«Δυστυχώς οι επιλογές και γενικά οι αντιλήψεις περί πολιτικής και τάξης των πραγμάτων στην σημερινή Ελλάδα, καθορίζονται εν πολλοίς από λόγους σωνωμοσιοπαρανοικούς!!! Καθοδηγούνται κατ’ ουσίαν από »προφήτες» τύπου Παίσιου, από »πατέρες» τύπου Ανθιμου, από »ελληνο»πωλητές τύπου Λιακόπουλου (οι οποίοι δημιουργούν τεράστια ιδεολογική σύγχηση και διανοητική ζημιά), από αντιλήψεις περασμένων γενεών οι οποίες ακόμη προσπαθούν στις σημερινές γενιές να περάσουν αντιλήψεις της δεκαετίας του ’60 και ’70 (αυτό για άλλο post) αλλά και από τηλεοπτικούς »δάσκαλους» (που έλεγε ο Λιαντίνης) σαν τον Τράγκα, οι οποίοι διδάσκουν το πως να σκέπτεται ο νεοέλληνας!!!!

Για να ξεκινήσει λοιπόν η θεραπεία ενός τέτοιου αρρωστημένου εγκέφαλου, πρέπει να γίνουν κατανοητά τρία βασικά πράγματα (για αρχή)!

1) Οι εβραίοι ΔΕΝ κυβερνούν τον κόσμο.
2) Οι τέκτονες (μασώνοι) επίσης ΔΕΝ κυβερνούν τον κόσμο.
3) Ο έλληνας (νεοέλληνας βασικά) ΔΕΝ είναι το »άνθος» και ο εξυπνότερος άνθρωπος επάνω στον πλανήτη (αυτή η θεωρία περί περιούσιου λαού δεν υπήρχε στους αρχαίους μας προγόνους. Υπάρχει μόνο στην Παλαιά διαθήκη)!!!! Οι αρχαίοι μας πρόγονοι πρόσφεραν πάρα πολλά στην ανθρωπότητα, έχοντας βέβαια κι εκείνοι πολλές επιδράσεις από άλλους πολιτισμούς (αρχίστε διαγραφές και μπλοκαρίσματα τώρα)!! Απόδειξη οι ένα σωρό δείκτες που δείχνουν να συναγωνιζόμαστε χώρες όπως η Ζιμπάμπουε!!!!!»

Ποιός μπορεί να αμφισβητήσει τα παραπάνω; Θυμάμαι από μικρό παιδί την ιστορία που μας μάθαιναν… Οι Έλληνες ήταν θύματα και πάντα τους ξεγέλαγαν… Εμείς δε φταίγαμε ποτέ… Και ναι Έλληνα!!!

-Δε φταις που ανοιγεις μαγαζί χωρις έρευνα αγοράς και business plan, κάνοντας το σταυρό σου και ρίχνοντας ζάχαρη έξω από το μαγαζί να έρθουν πελάτες… Φταίνε οι πολυεθνικές και τα Malls.

– Δε φταις Έλληνα που καταχρεώθηκες παίρνοντας κάρτα στη κάρτα και δάνειο στο δάνειο… Φταίνε οι τράπεζας που σου τα έδιναν…

– Δε φταις Έλληνα που ενώ έπαιρνες 800 ευρώ μισθό έβαλες 900 δόση για στεγαστικό, στο οποίο μένεις τσάμπα τα τελευταία 6 χρόνια, φταίνε οι κακές τράπεζες που μπορεί να στοπάρουν….

– Δε φταίς Έλληνα που 40 χρόνια ψήφιζες με βάση τη βολή σου και το γνωστό που θα σε εξυπηρετήσει…. Φταίνε οι Πολιτικοι που πήρανε τις μίζες….

-Δε φταις Έλληνα που δεν έχεις τη παραμική ιδέα οικονομικής διαχείρισης και αντιμετοπίζεις αυτά που μπαίνουνε στη τσέπη σου σαν «δικά» σου.

-Δε φταις Έλληνα που έψαχνες να χωθεις στο δημόσιο, να πάρεις το εφάπαξ σου και μερικά χιλιάρικα μετά απο 25 -30 χρόνια εργασίας το πολυ… Φταίνε οι Ευρωπαίοι που θέλουν να μη δανείζεσαι πλέον για να χαλάς….

Η αυτοκριτική μπορεί να είναι γνωστή σαν λέξη, αλλά άγνωστη σαν έννοια και πονάει όταν τη κάνεις… Γι αυτό προτιμάς από την αποδοχή και παραδοχή ευθυνών να ρίχνεις ευθύνες στους άλλους: Τράπεζες, πολιτικούς, Ευρωπαίους, Εβραίους, Μασώνους, Illuminati και πάει λέγοντας…. Και αυτό γίνεται από φυσική άμυνα του άρρωστου μυαλού σου που δε θέλει να παραδεχτεί τις ευθύνες και τα λάθη του, γιατί αν το κάνει, θα πρέπει να πληρώσει και το λογαριασμό… Και σε εσένα δεν αρέσει να πληρώνεις με δικά σου λεφτά…. Όσο πλήρωνες με τα λεφτά των τραπεζών, ήταν καλά…

-Εσύ ανέβασες τις τιμές, σα καταναλωτής…

-Εσύ βόλευες συγγενείς στο δημόσιο…

-Οι κυβερνήσεις που ανεβάζεις δανειζότανε για να πληρώνουν μισθους και συντάξεις…

-Εσύ έβριζες «αφηρημένα» τους επιχειρηματίες και ακόμα και αν βρισκόσουν στη θέση τους και παρόλο που έβλεπες τις δυσκολίες, έβριζες τους μεγαλύτερους από εσένα…

-Εσύ Έλληνα είσαι στην εφορία που ερχόμουν για ένα χαρτί παρακαλώντας και με αντιμετώπιζες σαν εχθρό…

-Εσύ Έλληνα ήσουν ο γιατρός που ήρθε να με δει στην εντατική και απαίτησε «φακελάκι» γιατί αλλιώς θα πέθαινα όπως μου είπε…

-Εσύ Έλληνα όπου και να πάω να ζητήσω ένα χαρτί με αντιμετωπίζεις σαν ενοχλητικό…

-Εσύ Έλληνα έχεις το χέρι σου σε τσέπες άλλων…

-Εσύ έχεις μεσάνυχτα απο οικονομικά και ανάπτυξη και θες ανάπτυξη και αλλαγές αλλά χωρις να αλλάξεις ή να θιχτεί το δικό σου επάγγελμα…

Και να σου πώ κάτι ρε μαλάκα Έλληνα μπας και το καταλάβεις επιτέλους;;;

Αν όλος ο πλανήτης, οι Μασόνοι, οι Ευρωπαίοι, οι Illuminati, Η λέσχη bilderberg, οι Εβραίοι, η Γερμανία και δε ξέρω αν ξέχασα και κάποιον άλλο, σε είχαν βάλει στόχο για να στα πάρουν όλα τσάμπα όπως λες, να σου το πω λαικά να το καταλάβει το άρρωστο μυαλό  σου:

-Τόσο καιρό αντί να σου δανείζουν θα σου ρίχνανε μια κλωτσια, θα σου κλείναν τα σύνορα αφού θα έβγαινες από τη Σένγκεν, θα πηγαινες στη δραχμούλα και θα τα αγοράζανε όλα τσάμπα!! Με 10 τουριστικες οδηγίες θα σου πηδάγανε τον τουρισμό και ούτε ανάσα δε θα έπαιρνες! Και για πες μου… Εδώ παρακαλάμε και δεν έρχεται κανείς να επενδύσει…. Ανοιξε τα μάτια σου και δες τι γίνεται ιρλανδία, κύπρο, Βουλγαρία, ισλανδία, Ισπανία, Πορτογαλλία…. ΚΟΙΤΑ!!! Δε τους αγόρασε κανείς…. Βάλανε μέσω του μνημονίου βάσεις για ανάπτυξη και επενδύσεις…

Αναφέρει ο φίλος για τη Ζιμπάμπουε. Η Ζιμπάμπουε ξέρει πως είναι τριτοκοσμική χώρα και προσπαθεί να ανπτυχθεί! Εμείς με τα μυαλά του ’70 Θέλουμε να πάμε πίσω και παρόλαυτα νομίζουμε πως είμαστε οι Πρώτοι και όλοι πρέπει να μας προσκυνούν… κρίμα…

Και κλείνοντας με ένα δίστιχο του καβάφη:

Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις,
τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις.

Και κάνε το φίλε Έλληνα με το να μη δηλητηριάζεις τα παιδιά σου με τις παρωχημένες έως βλαμένες αντιλήψεις και ιδέες σου. Δε μπορείς να αλλάξεις… Το καταλαβαίνω…. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΗ ΜΙΛΑΣ! Κάτσε ήσυχα στη γωνιά σου και ας ελπίσουμε όταν εσύ θα φύγεις, η χώρα μας θα γίνει καλύτερη…  και όποτε πλήττεις, κάτσε και άκου σε replay τα τραγούδια του 60, 70, 80 που όπως επισημαίνεις συχνά ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΑ!!! (γιατί άραγε) Λαός  που δε μαθαίνει την ιστορία του, είναι καταδικασμένος να τη ξαναζήσει… και εσύ δε θες να αναλάβεις τις ευθύνες σου… Σύμφωνοι… όμως δε σου φταίνε τα παιδιά και τα εγγόνια σου Έλληνα, επειδή εσύ δε μπορείς να δεις τα λάθη σου…. Άσε τα ελεύθερα τουλάχιστον να χαράξουν τη δική τους πορεία… Μη σκοτώνεις τα όνειρά τους… Μη τα ριχνεις στη μαυρίλα τη δικιά σου….

Παναγιώτης Γ. Κορφοξυλιώτης

Advertisements