Μετά από δύο ημέρες, που τρέχει η πολυσηζητημένη ανάρτηση των «50.000» του «Μπάμπη», θα ήθελα να μοιραστώ κάτι μαζί σας. Σε αυτη την ανάρτηση, ανέφερα σκοπίμως ένα λαμόγιο τον Μπάμπη, που πήρε ένα αμάξι 50.000 και δε πλήρωσε ποτε!

Άφησα επίτηδες σχόλια από πολλούς, χωρις να μπλοκάρω κανέναν εκτος από αυτους που έβριζαν. Είδαμε με φίλους πάρα πολλά….

-Απόψεις για τη δημιουργία του χρήματος,

-Τον τρόπο που οι τράπεζες γεννούν χρήματα,

-Τον τρόπο που δανείζουν λεφτα που και καλά δεν υπάρχουν (Zeitgeist)

-To δικαίωμα του Μπάμπη να έχει ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι του,

-Το δικαίωμα του Μπάμπη να μη πληρώσει, γιατι η τράπεζα έκανε διαφήμιση και τον ξεγέλασε σαν ανήλικο,

-Το ανυπαρκτο κράτος που οφείλει βάσει του συντάγματος να προστατέψει το σπίτι του Μπάμπη και άλλα πολλά…

Και όμως… Είμαι σιγουρος πως αναφέρω στην ανάρτηση τον Μπάμπη, ένα λαμόγιο που δανειστηκε χρήματα να πάρει ένα ακριβό αυτοκίνητο να κάνει το κομμάτι του και πιθανότατα χρησιμοποιούσε τα χρήματα των καταθετών να πάει τη γκόμενα στα μπουζούκια!!!

Επίσης είμαι σίγουρος πως οι Έλληνες του εξωτερικού βλέποντας αυτο τον παραλογισμό, θα τους ήρθε διάθεση να σπάσουν υπολογιστες και οθόνες και φυσικά να ευχαρίστησαν το Θεό και τη καλή τους τύχη που βρίσκονται σε πολιτισμένες χώρες και όχι στην Ελλάδα!

Το πόσοι ταυτίστηκαν με τον εν λόγω «Μπάμπη» και αφιέρωσαν ώρες να τον υπερασπίζονται με νομικούς, συνταγματικους και οικονομικους όρους ήταν πραγματικά απίστευτο! Απίστευτη επίσης ήταν και η επίθεση που δέχθηκα από πολλούς από αυτους!

-Να σημειωθει πως δε μίλησα για έναν οικογενειάρχη που πήρε ένα στεγαστικο και τη «πάτησε από λάθος εκτίμηση»

– Ένας τέτοιος άνθρωπος άλλωστε θα μπορούσε να παει στη τράπεζα να διαπραγματευθει ή να μπει στο νόμο για τα υπερχρεωμένα και να πληρώνει μικρότερη δόση-, αλλά για τον «Μπάμπη».

.. Ο «Μπάμπης» λοιπόν είναι η φωτογραφία του μέσου Έλληνα. Ντρέπομαι που συνάντησα καθηγητές και Νομικούς σε κάποιες περιπτώσεις να παρομοιάζουν τον Μπάμπη και το δάνειο του για μια «μπέμπα» Με το μέσο Δανό ή Σουηδό πολίτη και τη λειτουργία αυτών των χωρών με την Ελλάδα…. Άραγε ο Δανός ή ο Σουηδός θα δεχόταν ο γείτονας του να λειτουργει όπως ο «Μπάμπης»; Θα τον υπερασπιζόταν;

-Εδώ είναι το πρόβλημα. Στη νοοτροπία μας.

Και εξαιτίας αυτής, ο «Μπάμπης» είναι και στη Βουλή:

-Απλώνει τα πόδια του στους καναπέδες.

-Καθαρίζει φασολάκια στο γραφείο,

-Πάει για συζήτηση νομοσχεδίου με σακίδιο στη πλάτη και το γιακά σηκωμένο.

-Απαντά σε επερώτηση στη Βουλή με στραβά κουμπωμένο το πουκάμισο, πίνωντας φραπέ.

-Ο «Μπάμπης» καπνίζει μέσα στο υπουργείο υγείας και φυτευει 3 μέτρα κάτω από τη γη δημοσιογράφους.

Αλλά ο «Μπάμπης» εκπροσωπει και τη χώρα μας!

-Κάθεται με τα πόδια ανοιχτά και τα χέρια στα @@ την ώρα που ακούγεται ο εθνικός μας ύμνος. -Μιλάει αγγλικά, όπως η Δ.Υ. στο εκδοτήριο εισητηρίων της Ακρόπολης που θεωρεί πως κάνει χάρη στους τουρίστες…

-Κάθεται στο τραπέζι πριν απο τους καλεσμένους, πριν από τη γυναίκα του και πριν από το πρόεδρο της δημοκρατίας.

Ο «Μπάμπης» εξελέγη από εμάς, γιατί αυτό είμαστε…. Ο μέσος Έλληνας, είναι ο Μπάμπης και γι αυτό πολλοί ταυτίστηκαν μαζί του και τον υπερασπίστηκαν. Γιατί στο πρόσωπο του Μπάμπη είδαν τον εαυτό τους ή πολύ κοντινό τους άνθρωπο που αγαπούν…

-Γιατί ο «Μπάμπης δε φταίει για τίποτα…

-Ο «Μπάμπης» είναι πάντα θύμα και τον εξαπατούν.

-Ο «Μπαμπης» πατάει το γκάζι στην απλήρωτη μπέμπα του και περνάει με κόκκινο βρίζωντας τη γριά που προσπαθει να περάσει με πράσινο, από τη διάβαση. (έχει και γι αυτο δικαιολογία!)

-Ο «Μπάμπης» παρκάρει στη διάβαση αναπήρων γιατι έχει μια βιαστική δουλειά και σιγά μωρέ! Πόσοι ανάπηροι θα περάσουν;;;

-Ο «Μπάμπης» οδηγά την απλήρωτη BMW του ανασφάλιστη και πιωμένος στις 5 το πρωί….

-Ο «Μπάμπης» Παίρνει δανεικά από τον κουμπάρο του και οταν αυτος τα ζητήσει πίσω, τον βρίζει και δε του ξαναμιλάει, γιατί ο κουμπάρος έχει λεφτά ενώ ο «Μπάμπης» όχι!

-Ο «Μπάμπης» δεν έχει μπέσα ούτε φιλότιμο και δε σέβεται το λόγο του και την υπογραφή του… -Ο Μπάμπης είναι λαμόγιο…

-Ο Μπάμπης είναι Έλληνας… δυστυχώς… Δε ξέρω αν κάποια στιγμή θα βάλουμε τον ¨Μπάμπη», τη ψευτομαγκιά του, την ανισσόροπη λογική του στο περιθώριο και θα γίνουμε σκεπτόμενοι πολίτες με κοινή συνισταμένη μία ευνομούμενη κοινωνία και ζητούμενο μας το να ζούμε σε μία ευρωπαική χώρα με αξιοκρατία και ήθος, αλλά μέχρι τότε, είμαστε εμείς στο περιθώριο…. Οι λίγες φωνές της λογικής…. Πολύ λίγοι….

Ο «Μπάμπης» κυριαρχεί παντού και έχει πάντα δίκιο…Ακολουθει σχόλιο στην ανάρτηση των «50.000 του Μπάμπη», με την άδεια της φίλης Κατερίνας, που τη θαυμασα για την ευθύτητα και διορατικότητα της και πραγματικά ευχήθηκα κάποια στιγμή, αν όχι εμεις τουλάχιστον να της μοιάσουν τα παιδιά μας:

Κατερίνα Μπουρνέλη: -Πες τε μου ολοι εσεις που πολιτοκοποιησατε το όλο θέμα, πως φτάσατε σε αυτα τα συμπεράσματα!!! Εδω καθαρά πρόκειται για έναν ανεύθυνο, μικροαπατεωνα, που δανείζεται χρηματα βάζοντας ενέχυρο το σπιτι του, και μετά κανει ότι μπορεί να την βγάλει καθαρή!! Κύριοι οταν ζουμε σε μια κοινωνία, σε μια χωρα, σε μια ομάδα , υπάρχουν νόμοι, κανονισμοί, και υποχρεώσεις που σαν μέλη αυτής της κοινωνίας πρεπει να ακολουθούμε! Στην προκκυμμενη περίπτωση, οι τράπεζες δεν του έβαλαν το μαχαίρι στον λαιμό να δανειστεί! Απο την στιγμή όμως που παιρνει αυτος, απο μόνος του αυτη την απόφαση, πρεπει να ακολουθήσει τους κανονισμούς, που του επιβάλει η τράπεζα! Ιδιαιτέρως εαν η τράπεζα χρηματοδοτηται απο την φορολογία του αλλου πολίτη!

Παναγιώτης Γ. Κορφοξυλιώτης

Advertisements