Ο Λεβέντης είναι ένα γραφικό πρόσωπο. Χρόνια εκπαίδευσης και προπόνησης στο γυαλί, τον έκαναν καλό θεατρίνο. Αρκεί κάποιος να ανατρέξει στις δηλώσεις του το τελευταίο χρόνο για να δει, δεκάδες αντιφάσεις και έναν άκρατο καιροσκοπισμό. Είναι γεγονός πως δεν αναγνωρίστηκε πολιτικά από κανέναν λαό. Απλά νέοι που πήγαν να ψηφίσουν, είπαν να κάνουν τη πλάκα τους για να το διασκεδάσουν.
Και η αλήθεια είναι πως το κατάφεραν. Είχαν τόσο απήχηση οι μπαρούφες του που βγήκε ο δημοφιλέστερος αρχηγός κόμματος ενω είχε ένα 3%.

Μη ξεχνάμε πως πριν από αυτον, στο παρα πέντε, είχαμε τους οικολόγους, πάλι απο τους apolitic νέους και φυσικά τον Γκλέτσο που δε μπορεί να αρθρώσει μία πρόταση σωστά.
Όσο και να φαινόταν δελεαστικό να έχουμε έναν γραφικό γεράκο στη βουλή να τα «χώνει» σε όλους, τώρα αποδειχθηκε επικίνδυνο.

Απλή αναλογική ψήφισε ο Λεβέντης καθυβρίζοντας όσα κόμματα ψήφισαν κατά, και τόλμησε να φέρει για παράδειγμα άλλες ευρωπαικές χώρες όπως η Ολλανδία και το Λουξεμβούργο! Φυσικά δεν ανέφερε πως σε αυτα τα κράτη τα κομμουνιστικά και φασιστικά κόμματα απαγορευονται να μετέχουν στις εκλογές βάση συντάγματος!

Έχουμε απλή αναλογική λοιπόν, με τη ΝΔ 28% (ταβάνι) Σύριζα 17% με φθίνουσα πορεία, Χ.Α 9% με αυξητικές τάσεις, ΚΚΕ 7% Πασοκ 4% επίσηςμε φθίνουσα πορεία, και όλα τα υπόλοιπα εκτος βουλής όπως όλα δείχνουν.

16% του ελληνικού κοινοβουλίο αποτελείται από κόμματα μη δημοκρατικά που θέλουν τη κατάλυση του συντάγματος και την επιβολή ολοκληρωτικού καθεστώτος. και εμείς το βρίσκουμε αστείο.

Προτεινω να σταματήσουμε να παίζουμε με το σοβαρότερο όπλο μας που είναι η ψήφος μας και να αρχίσουμε να είμαστε υπεύθυνοι.

Μία φάρσα των ψηφοφόρων κινδυνεύει να αποδειχθει πράξη με απρόβλεπτες συνέπειες…

Δεν είναι αστείο και δε θα σωζόμαστε πάντα από ένα θαυμα ή συγκυρία. Θα έρθει η ώρα που θα έρθουμε αντιμέτωποι με τις συνέπειες των πράξεων μας.

 

Παναγιώτης Γ. Κορφοξυλιώτης

Advertisements