K. Μητσοτάκη,
σαν φίλος (αν μου επιτρέπετε την έκφραση) θα σας πω πως παρακολούθησα τη συνεντευξη σας στη ΔΕΘ και είδα ένα ευχολόγιο και όχι πρόγραμμα.
Η μείωση φορολογίας (20%) για να αποδώσει, (αν αποδώσει, μιας και οι γειτονες μας έχουν 10-15% φορολογία) χρειάζεται τουλάχιστον μία πενταετία.
Και πάλι με αυτό το τρόπο, δε θα φέρετε καμμία επιχείρηση πίσω, όπως τη δική μου ή χιλιάδες άλλες που βρήκαν στέγη και οξυγόνο σε άλλες χώρες.
Η γραφειοκρατία, οι αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές, το «χαράτσι» του εμπορικού επιμελητηρίου, το τέλος επιτηδεύματος ανεξαρτήτως κερδών, το ληστρικό ΟΑΕΕ χωρις καμία απολύτως ανταπόδοση, η μη αναγνώριση των εξόδων, όλοι οι έμμεσοι φόροι που υπάρχουν και κάνουν τα πάντα γυρω μας ακριβότερα, δε πρόκειται να μειωθουν γιατι δε θέλετε να πειράξετε τους πελάτες-ψηφοφόρους…
Έχω μάθει σαν επιχειρηματίας πως αν πέσουν τα έσοδα, μειώνεις μισθους και έξοδα, προσπαθώντας να ανεβάσεις τις πωλήσεις μέσω προσφορών ή διαφήμισης, ώστε να έχεις καποιες πιθανότητες να ανακάμψεις αργότερα.
Πόσο θα ήθελα να είμασταν πραγματικά φίλοι και να σας φιλοξενούσα για μερικές μέρες στη Βουλγαρία, να σας πήγαινα στην εφορία που ανήκω και διαχειρίζεται το 1/5 των πολιτών και των επιχειρήσεων της χωρας να δείτε μόνο 5 υπάλληλους και να μας εξυπηρετήσουν σε 5-10 λεπτά με το χαμόγελο, μη μιλώντας καν τη γλώσα τους. Αν δε, μας λείπει καποιο χαρτί να σηκωθει η υπάλληλος απο το γκισέ να πάει να μας το βγάλει.
Φυσικά 1 χρόνο τώρα, μία φορά χρειάστηκε να πάω, μιας και όλα γίνονται ηλεκτρονικα…
Πείτε μου… Με παρακινήσατε προσωπικά, να παρακολουθήσω τη συνεντευξη σας στη ΔΕΘ.
Για ποιο λόγο;
Με 4.750.000 συντάξεις, (2.650.000 συνταξιούχους +300.000 στην αναμονή) ,
1.000.000 Δ.Υ.στον ευρύτερο Δ.Τ, πως θα πληρώθουν από τους 2.000.000 περίπου στον Ιδ. Τομέα, (Απο ημιαπασχολούμενους των 300 ευρώ με εισφορές 150 ευρώ έως ελ.επαγγελματίες που πλέον δε δηλώνουν σχεδον τίποτα λόγω φοροάμυνας και παντελή έλλειψη φορολογικής συνείδησης, έως επιχειρηματίες;)
Προεκλογικά παρουσιάζατε το βιογραφικό σας σαν πλεονέκτημα.
Το Πτυχίο από το Χάρβαρντ και οι σπουδές που κάνατε μέχρι να το αποκτήσατε, καθώς και η λαμπρή σας καριέρα στον ιδιωτικό τομέα, δε περιλαμβάνει στοιχειώδεις οικονομικές γνώσεις;
Μπορεί κάποιος από εσάς να λύσει αυτή την εξίσωση; 
ή φτάνουν τα χάλια της τωρινής κυβέρνησης για να επικρατήσετε;
Μπορεί κάποιος να πεί την αλήθεια επιτέλους στον ελληνικό λαό που αρνείται να ωριμάσει;;
Εθελούσιες έξοδοι, πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, εφάπαξ, συντάξεις εξωπραγματικές, επιβάρυναν το ασφαλιστικό σύστημα όσο δε πάει άλλο.
Ποτέ δε κατάλαβα γιατί αν π.χ. πουληθει ο ΟΤΕ, πρέπει να βγαλουμε 45ρηδες στη σύνταξη. Ποτέ δε κατάλαβα γιατι αν κλείσει ένα υποκατάστημα τράπεζας, πρέπει να βγει η 50άρα στη σύνταξη! Ποτέ δε κατάλαβα γιατί θεωρείτε μητέρα ανηλίκου τέκνου κάποια που έχει παιδί 17 ετών.
Πρόσφατα στη Βουλγαρία Η  Alpha Bank αγοράστηκε από τη Postbank. Το υποκατάστημα στη πόλη που μένω, έκλεισε και όπως θα γινόταν σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου, οι υπάλληλοι απολύθηκαν. Ο υποδιευθυντής της τράπεζας, ο Μίρο, που είναι και προσωπικός μου φίλος τώρα δουλεύει σε κατάστημα με στερεοφωνικά αυτοκινήτων. Να υποθέσω πως στην Ελλάδα, θα ήταν συνταξιούχος ετών 35!
Το 2015, το ελληνικό κράτος εισέπραξε 5.5 δις από το φόρο νομικών προσώπων. Ξόδεψε δε 8.5 δις για πρόωρες συντάξεις. Για όνομα του θεού, ή της λογικής!!!! Θα πει κάποιος από εσάς την αλήθεια στον Ελληνικό λαό;
Ακόμα και ψηφοθηρικά να το δείτε, είναι ευκαιρία να ωριμάσετε τον ελληνικό λαό λέγοντας του την αλήθεια! Οι ανεπάγγελτοι ηλίθιοι αριστεροί, καταρρέουν μόνοι τους… Ένα 45% του εκλογικού σώματος, περιμένει κάποιον να τον πιστέψει… Περιμένει την αλήθεια…
Την αλήθεια κ. Μητσοτάκη…
Την Αλήθεια…
Ευχαριστώ για το χρόνο σας…
Παναγιώτης Γ. Κορφοξυλιώτης
Advertisements