Σε πλήρη αντίθεση με όσα υποστήριζε η Τρόικα (Θεσμοί) είναι πλέον η νέα έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα, που φέρει την υπογραφή της κ. Ντ. Βελκουλέσκου.

Σύμφωνα με αυτή τη καινούρια έκθεση, επικροτειται η μέχρι τώρα οικονομική πολιτική της Ελλάδας και των κυβερνήσεων. Αφορμή αυτης της έκθεσης, στάθηκε η μελέτη που συντάχθηκε από αντιπροσωπεία δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων του δημόσιου τομέα, η οποία στάθηκε προ ημερών στην κ. Βελκουλέσκου και κατα την οποία αποδεικνύεται πέρα πάσης αμφιβολίας πως ένας μισθωτός ή συνταξιούχος του δημοσίου συντηρεί 4 θέσεις του ιδ. τομέα.

Η δε ανεργία ωφείλεται όπως αναφέρεται στη έκθεση αυτή, σε ψυχική ασθένεια ενός μεγάλου ποσοστού των Ελλήνων που αρνούνται πεισματικά να εργασθουν για το κράτος και προτιμούν να απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα.

Μετά τη δημοσίευση αυτής της έκθεσης αναμένεται ταξίδι του Πρωθυπουργού μας στις Βρυξέλλες, για να παρουσιάσει το νέο μείγμα μέτρων στο επόμενο eurogroup το οποίο θα περιλαμβάνει:

-Άμεση πρόσληψη όλων των Ελλήνων στο δημόσιο, από τα 18 έτη πλην αυτών που θα σπουδάζουν σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ.

-Άμεση κρατικοποίηση όλων των επιχειρήσεων, ελ.επαγγελμάτων και καταστημάτων.

-Μηνιαίος μισθός 9.000 ευρώ για να φτάσει η χώρα μας τα επίπεδα της ισάξιας μας Ελβετίας και Σουηδίας με την οποία συγκρινόμαστε συνεχώς.

-Η σύνταξη ορίζεται στο ποσό των 15.000 ευρώ και θα δίνεται αυτόματα, με τη συμπλήρωση του 38ου έτους.

-Το εφάπαξ της συνταξιοδότησης ορίζεται στα 950.000 ευρώ ανα δικαιούχο.

-Επίδομα 4.500 ευρώ για κάθε ανήλικο, ποσό για το οποίο θα ορίζονται διαχειριστες οι γονείς του, μέχρι την ενηλικίωση του.

Ο Υπουργός οικονομικών Ευ. Τσακαλώτος, δήλωσε ικανοποιημένος με αυτή την έκθεση και δήλωσε πως η διαφωνία με τους θεσμούς βρίσκεται μόνο στο ποσοστο (%) άυξησης των μισθών και συντάξεων.

Το παρών είναι προιόν μυθοπλασίας και ουδεμία σχέση έχει με τη παγκόσμια πραγματικότητα. Για τη πραγματικότητα των Δ.Υ. δεν είμαστε σίγουροι….

Advertisements