Οι «εχθροί» της Ελλάδας…

Δεν είναι άλλοι από εμάς…

Μετά από 7 χρόνια μνημόνια, δε μπορούμε να καταλάβουμε πως για να μπεί κάτι σε μία τσέπη, πρέπει να βγεί από κάποια άλλη. Το κράτος δεν είναι κάτι γενικό και αόριστο. Το κράτος είμαστε εσύ και εγώ…. Όλοι μας…

Μερικοί είστε υπέρ της προστασίας της Α’ κατοικίας των συμπολιτών μας.
Αλλά πρέπει να κατανοούμε τη πραγματικότητα:

-Ο νόμος για τη προστασία Α’ κατοικίας δημιούργησε μία τρύπα 108 δις από δάνεια ιδιωτών. (Χωρις επιχειρηματικα δάνεια, μη μπερδευτείτε). Μετέτρεψε ακόμα και αυτούς που μπορούσαν να πληρώσουν, σε «Μπαταχτζήδες».
Μη βιαζεστε να αντιδράσετε, υπομονή και διαβάστε παρακάτω:

-Πλέον δεν υπάρχουν τραπεζίτες όπως νομίζουν κάποιοι, (Λάτσης κτλ.) Ο Μεγαλομέτοχος που ανακεφαλαιοποιεί της τράπεζες είναι το κράτος, δλδ εσύ και εγω.

-Αν δεχτούμε πως πρέπει να χαρίσουμε τα στεγαστικά δάνεια και κατ’επέκταση τα σπίτια, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως κάθε Έλληνας θα επιβαρυνθει με 108δις δια 10.800.000 = 10.000 ευρώ.

-Αν τώρα βγάλουμε τον ανεργό πλυθησμό και αυτούς που δε πληρώνουν φόρους, ανήλικους, Δ.Υ, Συνταξιούχους του δημοσίου, πιστευω πως μπορούμε να φτάσουμε σε σημείο να πούμε πως 2.000.000 έλληνες θα επιβαρυνθούν με 108 δις διά 2.000.000 = 54.000 ευρώ ο καθένας.

Σας φαίνεται υπερβολικό; Όχι….
Είναι η πραγματικότητα…

θέλετε να βάλουμε όσους πληρώνουν φόρους έστω και υποθετικά;
Μαζί με συνταξιούχους και Δ.Υ;
Εντάξει: 108δις διά 5.400.000 = 20.000 ευρώ.
Φυσικά αν αφαιρέσεις πόσους θα κρύβουν εισοδήματα για να διατηρουν τη πρώτη κατοικία, μπορεις να καταλάβεις πως το νούμερο αυξάνεται για τους υπόλοιπους.

Τώρα που βλέπουμε πόσο δύσκολο είναι να μαζέψεις 2 δις (βλ. ΕΝΦΙΑ) Μήπως μπορείς να καταλάβεις τι σημαίνει για τη τσέπη σου τα 108 δις που χρωστάνε οι διπλανοί σου που εσύ λυπάσαι;

108 δις είναι ο ΕΝΦΙΑ 49 ΕΤΩΝ!

 

Με ποιά λογική κάποιος που πλήρωσε 7-8 χρόνια μία υποθήκη 35 ετών, μένει άλλα 7 χρόνια δωρεάν και πρέπει συνεχίζει να μένει επ’ άπειρον μέσα, δωρεάν;

Ότι χαρίζεται ή δίνεται φίλε Έλληνα σε κάποιον, πρέπει να βγει από τη τσέπη κάποιου άλλου.

Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε τόσο το καλύτερο.

Λυπάμαι που στην Ελλάδα, ακούγεται λογικό αυτό που σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου, θα ήταν ανέκδοτο…

Παναγιώτης Γ. Κορφοξυλιώτης

Advertisements